Yılbaşı dönemi satış trendleri: Yılbaşı sezonu ve 2020’ye giriş döneminde müşterilerle etkileşim kurarken kullanılacak 5 yöntem

Yılbaşı dönemi satış trendleri: Yılbaşı sezonu ve 2020’ye giriş döneminde müşterilerle etkileşim kurarken kullanılacak 5 yöntem

ılın bu dönemi, dilek listelerinin hazırlandığı, alışveriş ihtiyacının kat kat arttığı ve perakende dünyasının vites yükselttiği zamanlar. Yılbaşı alışverişi yolculuğu Eylül’de başlayıp yılbaşı gecesinden sonra da devam ediyor.1 Yani bu günler yalnızca eğlenme değil online kampanyalarınıza hazırlanma zamanı. Yaklaşmakta olan sezon trendlerine2 bir göz atalım.

Arama trendleri, sezona özel kampanyalarınızın gücüne güç katacak bilgiler sunar. Önümüzdeki aylardan başlayarak 2020’nin ilk günlerinde tüketici alışkanlıklarının hangi yönde evrileceğini tahmin etmek için, 2018’in son çeyreğine ait arama trendlerini bir önceki yılın aynı dönemindeki verilerle karşılaştırdık.

Analize göre, EMEA bölgesindeki tüketiciler her geçen gün iki konuya daha fazla önem veriyorlar; kolay ulaşabilme ve maliyet tasarrufu. Pazarlamacıların, zamanı az olan ve uygun fiyata önem veren tüketicilerle etkileşim kurup, tam olarak bu dönemde ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri sunmak için kullanabilecekleri beş yöntemi bu makalede bulabilirsiniz.

1. Net olun

Tüketiciler, yılın bu zamanında mağazaların açık olduğu günleri bilmek istiyor. Yılbaşı için alışverişi son dakikaya bırakan tüketiciler internete göz atmak yerine mağazalara gitmeyi tercih edebilir. Yılbaşı döneminde tüketiciler sıkışık zamanlarda bir mağazadan diğerine koşuştururken birçok mağaza da çalışma saatinde değişiklik yapıyor. Örneğin, yılbaşı haftası daha geç saatlerde kapanır veya yılbaşının ertesi sabahı daha geç açılırlar.

Yapılması gereken: Müşterilerinizin, fiziksel mağazanızın açık olduğu günleri ve saatleri kolayca görmelerini sağlayacak reklam uzantıları kullanın.

Yılbaşı dönemi satış trendleri: Yılbaşı sezonu ve 2020'ye giriş döneminde müşterilerle etkileşim kurarken kullanılacak 5 yöntem 1

2. Kolay ulaşılır olun

Tüketiciler, sağdan sola koşturup alışveriş listelerini tamamlamaya çalışırken ihtiyaç duydukları an yardım alabilmek istiyor. Sokak sokak gezerken mobil cihazlarına bakıp, nereye gitmeleri gerektiğiyle ilgili fikir almak isteyebilirler. Analizlerimiz, yakınlardaki mağazalar ve olanaklar için yapılan aramalarda artış olduğunu gösteriyor.

Yapılması gereken: Google Haritalar’da yerel arama ağı reklamlarınızı gösterin. Böylece, tüketicilerin en yakındaki mağazanız için yol tarifi almasını ve kapanmadan önce yetişip yetişemeyeceğini öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

3. Cömert olun

Yılbaşı dönemi satış trendleri: Yılbaşı sezonu ve 2020'ye giriş döneminde müşterilerle etkileşim kurarken kullanılacak 5 yöntem 2

Online fırsatlar, kuponlar ve indirimler için yapılan tüketici aramalarının, geçtiğimiz yıl yılbaşı döneminde arttığı görülüyor. 2019 yılbaşı satış döneminde de aynı durumun oluşmasını bekleyebiliriz. Tüketicilerin satın alması gereken çok şey var. Bununla birlikte, birçok tüketici mümkün olan her an tasarruf etmeyi deniyor. Yalnızca hediye alırken değil, internette sipariş edilebilen yemekler ve günlük ihtiyaçlar için de fırsat arayışındalar.

Yapılması gereken: Tüketicilerin sitenizde incelediği, ancak satın almadığı bir ürünün fotoğrafını içeren yeniden pazarlama reklamları kullanın. Bu reklamlara, o an sunduğunuz indirim fırsatlarını ve kodlarını da ekleyin.

4. Yardıma hazır olun

Yılın bu zamanı, hem online alışverişte hem müşteri hizmetleriyle ilgili yapılan aramalarda artış yaşanıyor. Daha fazla ürün satıldıkça ve kargo miktarları arttıkça, siparişlerin gecikme veya kaybolma ihtimali de artıyor. Bunun sonucunda da satıcıların çağrı merkezlerine gelen sorgu sayısında yükselme görülüyor.

Yapılması gereken: Online sohbet seçeneği sunarak müşterilerin hediyelerini zamanında vermesine yardımcı olun. Pazarlama mesajlarında tahmini gönderim zamanlarını belirtin. Ayrıca reklamlarınıza geri sayım ekleyerek müşterilerin, son sipariş tarihlerini kaçırmadan ürünlerinizi zamanında teslim almalarını sağlayın.

5. Doğru terimleri bulun

Elektronik ürünlerde, 2018’in son çeyreğinde kablosuz kulaklık için yapılan aramalarda bir önceki yılın aynı dönemine göre artış olduğu görülüyor. Başkasına hediye almak veya kendini şımartmak isteyen tüketiciler, kablosuz yardımcılar için arama yaparken çok çeşitli terimler kullanıyor. Örneğin, kablosu olmayan, kablosuz ve Bluetooth terimleri sık sık kullanılan ifadeler arasında. Elbette bu terimler her dilde farklılık gösteriyor.

Yapılması gereken: Bu dönem, arama terimlerini elden geçirmek için iyi bir fırsat sunuyor. Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı, daha bilinçli bir arama kampanyası planlayabilmeniz için alakalı anahtar kelimeleri ve teklif tahminlerini ortaya çıkarıyor.

Bugünden yılın sonuna kadarki dönem, birçok tüketici için alışveriş ve kutlama zamanının yaklaştığına işaret ediyor. Bu nedenle, reklamverenler ve markalar için pazarlama stratejilerini yeniden gözden geçirmenin tam zamanı. Tüketicilere faydalı bilgiler, hizmetler ve destek sunun. Herkesin birbirine hediye verdiği yılbaşı döneminde satışları artırma şansını kaçırmayın.

Bir cevap yazın